Prijem u ambasadi Ukrajine

Savjetnik za kulturu Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Pljevlja Dragan Paldrmić i Igor Ševčenko karikaturista iz Pljevalja su na poziv otpravnice poslova Natalije Fijalkove bili gosti ambasade Ukrajine u Crnoj Gori.  

Povod za posjetu je nedavno objavljena Monografija o stvaralaštvu poznatog pljevaljskog karikaturiste, ukrajinskog porijekla, Iva Ševčenka kao i mogućnost kulturne saradnje ambasade Ukrajine i Opštine Pljevlja.

Paldrmić je Nataliju Fijalkovu ukratko upoznao sa kulturnim aktivnostima opštine Pljevlja, njenim potencijalima i bogatom kulturno – istorijskom tradicijom, uz poziv za kulturnu saradnju i razmjenu kulturnih sadržaja u cilju promocije prijateljstva naše dvije države.

U razgovoru je bilo riječi o životu i radu Iva Ševčenka a Igor Ševčenko kao sin počivšeg Iva i priređivač knjige je govorio o okolnostima i načinu na koji je knjiga nastala, kao i o mogućnostima zajedničke promocije u Podgorici. 

Izdavanje monografije Iva Ševčenka, između ostalih pomogli su Opština Pljevlja, Ministarstvo kulture i Rudnik uglja Pljevlja.

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja