Realizovan trening tkanja u okviru projekta „Wool“

U okviru projekta “VUNA” (Wool as Outstanding Opportunity for Leverage), koji Opština Pljevlja sprovodi u okviru INTERREG VB Jadransko-jonski Program 2014-2020, u srijedu 9. marta održan je trening tkanja i informisanja u vezi sa povezivanjem sa tržištem.

Učesnici obuke na projektu, koji se odnosi na održavanje kulturnog naslijeđa zasnovanog na proizvodima od vune, dobili su informacije o prodaji i tražnji proizvoda, cijenama i najčešćim kupcima, nakon čega je sproveden praktični dio koji se odnosio na odabir odgovarajućih materijala i rad na tkačkom razboju.

Obuku je pohađalo 12 učesnika (zanatlije, trgovci, individualci zainteresovani za tkanje) i 2 predstavnika projekta.

Projekat, kojim rukovodi Tehnološki Park Pordenone SCPA, sprovodi se u šest Jadransko-jonskih država: Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Grčkoj.

Opšti cilj projekta “VUNA” je da se valorizuje vuna kao bitan prirodni resurs i da se zaštiti kulturno naslijeđe ručno pravljenih proizvoda od tog prirodnog materijala.

Trening obuke održala je Ljiljana Čepić, zanatlija sa višegodišnjim iskustvom (vicevelemajstorska diploma najvećeg nivoa u tehnici tkanja).

Služba menadžera Opštine Pljevlja

,