Sajam sporta opravdao očekivanja

Manifestacija „Sajam sporta – Nikšić 2020“, koja ima za cilj da promoviše sportske organizacije, crnogorsku reprezentaciju, ali i značaj sporta i zdravih stilova života, juče je održana u Sportskom centru u Nikšiću i okupila je 70 klubova sa teritorija opština Nikšić, Pljevlja, Danilovgrad, Plužine, Šavnik i Žabljak.

Sa manifestacije je poslata snažna poruka o značaju sporta, ali i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji a sve u susret obilježavanju 10. marta, Dana reprezentacije Crne Gore.

 “Danas smo na promociji Sajma sporta koji ima za cilj jačanje kulta naše reprezentacije, ali prije svega, želimo da promovišemo naše klubove, klubove sa teritorija ovih opština jer oni su baza naše reprezentacije, bez njih ovako uspješne reprezentacije Crne Gore ne bi ni bilo”, istakao je ministar sporta i mladihNikola Janović.

Kako je naglasio, Ministarstvo sporta je predano radilo u protekle tri godine.

“Značajno smo unaprijedili sistem sporta. Danas je sport uređeniji u Crnoj Gori nego ikada. Sa druge strane, paralelno smo radili na sistemu unapređivanja naših sportista, pa smo tako postali vodeća država ne samo u regionu, već i šire kada su u pitanju nagrade koji naši sportisti dobijaju za osvojene medalje. Jedina smo država koja ima status perspektivnog sportiste, a samo ove godine kroz nacionalne sportske saveza podržali smo 276 sportista kao talentovane i kao sportiste koje želimo da stipendiramo”, podsjetio je ministar.

Manifestacija je opravdala očekivanja, a istaknuti sportisti, na različite načine, nastojali su da motivišu najmlađe na aktivnije učešće u sportskim aktivnostima. Kako su istakli događaj je značajan za promociju sporta, ali i sportista.

Opštinu Pljevlja na Sajmu je predstavljalo 15 sportskih klubova i to: Fudbalski klub“Rudar“, Fudbalski klub “Breznica“, Fudbalski klub “Pljevlja“, Košarkaški klub “Pljevlja“, Košarkaški klub “Rudar“, Ženski košarkaški klub “Rudar“, Odbojkaški klub “Rudar“, Omladinsko rukometni klub “Rudar“,  Atletski klub “Rudar“, Biciklistički klub “Pljevlja“, Karate klub “Potoci“, Kik boks klub “Pljevlja“, Sportsko ribolovni klub “Lipljen“, Streljački klub “Centar“ i Klub sjedeće odbojke “Set“.