Predsjednik Opštine ugostio “srebrne” rukometaše RK “Rudara”

Predsjednik Opštine, Igor Golubović upriličio je danas (05. mart 2020. godine), skromni prijem za uspješne Pljevljake, crnogorske reprezentativce u rukometu – osvajače evropske medalje na Mediteranskom kadetskom prvenstvu koje se nedavno održalo u Atini.

Velike nade pljevaljskog “Rudara”, Arsenije Dragašević, Radojica Čepić i Elmin Junuz ostvarili su zapažene rezultate na prvenstvu i time, zasigurno trasirali svoj put za još veće sportske uspjehe.  

Osim srebrne medalje, crnogorska reprezentacija je zavrijedila još dva individualna priznanja, od kojih su oba dobijena zaslugom pljevaljskih rukometaša. Idealni tim prvenstva Mediterana na kome je nastupilo 14 reprezentacija čine Arsenije Dragašević – najbolji lijevi i Radojica Čepić – najbolji  srednji bek.

Obraćajući se sportistima, predsjednik Golubović  zahvalio se na postignutim uspjesima i medaljama koje su donijeli u naš grad, izrazivši uvjerenje da će ih biti još više u budućnosti.

“Donijeli ste velika priznanja Crnoj Gori, a prije svega nama – Pljevljacima i našim sportskim radnicima, što je podstrek  Opštini Pljevlja da vrijednuje, pomaže i čuva dugogodišnju uspješnu rukometnu tradiciju”, naglasio je Golubović, podsjetivši da Opština Pljevlja izdvaja značajna sredstva za unaprijeđenje i podršku razvoju sporta, kako kroz pomoć sportskim klubovima, tako i kroz održavanje sportske infrastrukture grada.

Tim povodom, Predsjednik je u ime Opštine Pljevlja našim srebrnim rukometašima uručio čekove za nabavku sportske opreme, dok su mu oni, za uzvrat, kao znak zahvalnosti, poklonili dres RK “Rudara”.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja