Svi putevi na području Opštine prohodni

Sniježne padavine nisu bitnije uticale na stanje na putevima u našoj opštini, iako trenutno visina snježnog pokrivača iznosi 24 cm. Mehanizacija doo ,,Čistoća“ i preduzeća za održavanje i zaštitu lokalnih puteva su u potpunosti spremne za obavljanje svojih redovnih aktivnosti.

Kako je saopšteno iz doo “Čistoća”, sve  saobraćajnice prvog i drugog prioriteta u gradu su očišćenje, posute sa soli i kamenim agregatom, dok se na uklanjanju snijega na trećem prioritetu i dalje radi.

“U sklopu trećeg prioriteta očišćen je put za vodovod “Pliješ”, i pravci ka Manastiru svete Trojice, Hramu svetog Georgija na Gukama, put prema Crkvi na Ilinom brdu”-rekao je Željko Brašnjo, šef zimske službe doo “Čistoća” Pljevlja.

Do sada je utrošeno preko 10 tona soli i kamenog agregata i oko 700 litara kalcjum hlorida. Jedan od većih problema pri održavanju gradskih ulica i trotoara su nepropisno parkirana vozila, koja svake godine predstavljaju veliki problem za radnike i mehanizaciju doo,,Čistoća“.

Takođe, kada su u pitanju lokalni putevi, čišćenje se vrši na svim putnim pravcima, angažovanjem kompletne mehanizacije doo “Lokalni putevi”, a po potrebi i na zahtjev mještana i prilazni putevi do pojedinačnih objakta, u posebenim slučajevima. Kako je saopšteno iz  preduzeća čišćenje se u potpunosti obavlja po prioritetima u skladu sa Planom čišćenja snijega na lokalnim i nekategorisanim putevima.