Božićna čestitka predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine Opštine Pljevlja

Vaše Preosveštenstvo,

Vama, sveštenstvu i monaštvu Mileševske eparhije, u naše ime i u ime organa lokalne uprave i Skupštine opštine u Pljevljima, čestitamo Božić.

Najiskrenije čestitke upućujemo sveštenstvu i monaštvu arhijerejskog namjesništva pljevaljskog i svim pravoslavnim vjernicima u našoj opštini koji Božić dočekuju i proslavljaju u miru i radosti.

Najradosniji hrišćanski praznik vjekovima nam donosi svjetlost vjere, nade i ljubavi i ujedinjuje nas oko neprolaznih hrišćanskih vrijednosti i vrlina. Neka nam zato predstojeći praznični dani budu nadahnuće i podsticaj da njegujemo slogu i ljubav među bližnjima, da poštujemo naše različitosti i da nas mudrost i snaga vode u pobjedu nad svim iskušenjima.

Neka nam ove vrline na kojima su ljudi ovog kraja, u suživotu i međusobnom poštovanju, vjekovima gradili i na kojima i danas izgrađuju Pljevlja budu vodilja za godinu koja je pred nama.

Još jednom, Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima čestitamo Božić tradicionalnim i sveradosnim pozdravom:

Mir božiji, Hristos se rodi!

S poštovanjem,

PREDSJEDNIK OPŠTINE                                                                 PREDSJEDNIK SKUPŠTINE
Igor Golubović, s.r.                                                                       Dragiša Sokić, s.r.