U Narodnoj biblioteci ,,Stevan Samardžić“ otvoreno Odjeljenje knjiga namijenjeno osobama sa oštećenim vidom

Idući u korak sa savremenim tokovima, u četvrtak 25-og juna u prostorijama  Narodne biblioteke “Stevan Samardžić”, Opština Pljevlja u saradnji sa Bibliotekom za slijepe Crne Gore svečano je otvorila Odjeljenje knjiga u pristupačnom formatu, namijenjeno osobama sa oštećenim vidom i  ostalim licima sa posebnim potrebama.

Gosti na svečanom otvaranju Božidar Denda – direktor Biblioteke za slijepe Crne Gore i njegovi saradnici, ovom prilikom poklonili su našoj biblioteci dva računara i određeni broj knjiga u audio formatu. Otvaranju su prisustvovali i Žana Đačić – predsjednica Udruženja slijepih Pljevalja kao i Darko Milošević, koji će ovom Odjeljenju pružiti značajnu stručnu pomoć u budućem radu.

Najviše koristi imaće svakako osobe sa oštećenim vidom koje će sada konačno biti u prilici da nesmetano slušaju svoja omiljenja djela, ali i ostali sugrađani kojima odgovara ovakav način korišćenja knjiga koji će pri tom biti  besplatan.

Đina Bajčeta, direktorica Biblioteke, zahvalila se svojim saradnicima na značajnoj pomoći i podršci u ovom veoma važnom segmentu savremenog bibliotečkog poslovanja.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja