U PONEDELJAK I UTORAK TRIBINE ZA DJECU I RODITELJE „BEZBJEDNOST DJECE NA INTERNETU“

U organizaciji opštinske Kancelarije za mlade i prevenciju narkomanije i bolesti zavisnosti, 27. marta 2023. godine sa početkom u 19 časova u sali Gimnazije “Tanasije Pejatović” održaće se tribina “Bezbjednost djece na internetu”.

Na tribini, namijenjenoj roditeljima, govoriće g-đa Katarina Jonev iz Beograda, stručnjak za bezbjednost djece na internetu.

Istoimena tribina namijenjena učenicima petih razreda održaće se dan kasnije, 28. marta u sali Centra za kulturu sa početkom u 10h. Ova tribina realizovaće se u saradnji i koordinaciji sa osnovnim školama.

Opasnosti koje vrebaju na internetu kao što su: internet predatori, neprimjeran sadržaj, sekte na društvenim mrežama, lažne humanitarne akcije, izazovi na Tik Tok-u, dali su nam podstrek da organizujemo jednu ovakvu Tribinu.

Napominjemo, korišćenje mobilnih telefona može dovesti do zavisnosti koja se obično ne stavlja u istu ravan sa zavisnošću od droga i alkohola. Ona predstavlja nehemijsku zavisnost kao što su i zavisnosti od kockanja, hrane, video igrica itd.

Ovim putem pozivamo roditelje da prisustvuju tribini i poslušaju korisne informacije  o bezbjednosti djece na internetu.

Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja