Uskoro u funkciji šest dječijih igrališta u gradu

Projekti kapitalnog Budžeta Opštine Pljevlja za 2020. godinu obuhvatili su pored održavanja i izgradnje saobraćajne i hidrotehničke insfrastrukture na gradskom i seoskom području kao i izrade i realizacije projekata iz oblasti zaštite životne sredine – i oblast uređenja javnog prostora na teritoriji grada. Radiće se na projektima iz oblasti uređenja korita rijeka Ćehotina, Breznica i  Vezišnica, a trenutno se privode kraju pripremne aktivnosti za početak izgradnje i rekonstrukcije dječijih igrališta na više lokacija u gradu.

Ugovorom koji će Opština Pljevlja potpisati sa komunalnim preduzećem “Čistoća” doo, ući će se u izgradnju tri nova dječija igrališta u Pljevljima, i to u parku na brdu Stražica, ulici 37. divizije u naselju Zlodo  i u ulici Ratnih vojnih invalida u naselju Potrlica. Dva postojeća igrališta u naseljima Moćevac i Gagovića imanje, koja su zbog devastacije van upotrebe, osvježiće se novim spravama, dok je planirano da se na mjestu Pavina njiva u naselju Ševari izvedu svi zemljani pripremni radovi kao bi se stvorili uslovi za izgradnju još jednog novog igrališta za rekreaciju najmlađih.

Ovom aktivnošću, za koju su opredijeljena sredstva u iznosu od 50.000 eura, Opština Pljevlja ušla je u realizaciju programskih aktivnosti da se najmlađim građanima omogući da u svakom dijelu grada dobiju adekvatan prostor za igru i razonodu, socijalnu integraciju i dalji razvoj.

U zavisnosti od vremenskih uslova, izvođača radova, kao i ostalih neophodnih procedura, u ovoj godini planira se izgradnja ili rekonstrukcija na ukupno 6 lokacija, pa se novim igralištima mogu radovati mališani i njihovi roditelji u više pljevaljskih naselja.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja