Vodič kroz budžet Opštine Pljevlja za 2021. za građane

Predstavljamo vam „Vodič kroz budžet za građane“ – brošuru koja na jednostavan i razumljiv način prikazuje plan budžeta Opštine Pljevlja za 2021. godinu. Ova publikacija napravljena je kako bi građanima predstavila finansijski okvir za funkcionisanje Opštine i njenih službi.

Opština Pljevlja odgovorno i transparentno pristupa vođenju javnih poslova, planiranju i korišćenju budžetskih sredstava. Ovom publikacijom, u skladu sa najboljom praksom transparentnosti i otvaranja opštinske uprave prema građanima, na jednostavan i razumljiv način predstavaljamo javne finansije Opštine Pljevlja.

Budžet Opštine Pljevlja za 2021. godinu koncipiran je kao balansiran i uravnotežen plan prihoda i rashoda lokalne uprave za godinu pred nama.

„Vodič kroz budžet za građane“ urađen je na osnovu Predloga odluke o budžetu Opštine Pljevlja za 2021. godinu, a u brošuri možete vidjeti i dio predloženih projekata za realizaciju u Pljevljima u narednoj godini.

Pozivamo vas da se informišete Budžetu Opštine Pljevlja kroz brošuru, koja je dostupna na web sajtu Opštine https://pljevlja.me/wp-content/uploads/2021/01/Pljevlja-Vodic-kroz-budzet-za-gradjane-finalna-verzija.pdf

Izrada Vodiča omogućena je u okviru projekta „Jačanje transparentnog i odgovornog upravljanja javnim finansijama u Crnoj Gori“, koji podržava Ministarstvo finansija Republike Slovačke, a sprovode ga Ministarstvo finansija Crne Gore i UNDP.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja