ВРИЈЕДНЕ ДОНАЦИЈЕ ОПШТИНЕ ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ РАД СА ДЈЕЦОМ

Секретарка Секретаријата за културу, социјална и друга питања Општине Пљевља посјетила је Јединицу за дјецу са посебним потребама Дома здравља Пљевља.

Овом приликом је секретарка Ђондовић уручила вриједну донацију Општине Пљевља, коју је Секретаријат за културу, социјална и друга питања опредијелио за дидактички материјал за рад са дјецом са сметњама и тешкоћама у развоју.

Изразила је задовољство што јој се указала прилика да се упозна са радом Јединице, те овом приликом истакла да Општина Пљевља има посебан сензибилитет према дјеци са сметњама и тешкоћама у развоју и њиховим родитељима. Ово је само прва донација Општине Пљевља у циљу обезбјеђивања основних услова за рад како Јединице, тако и образовних установа у Пљевљима. Исто тако, још једна од донација упућена је ЈУ Дневни центар за дјецу са сметњама у развоју и лица са инвалидитетом Пљевља. Набављен је логопедски апарат Виброфон са прибором, који ће логопедима омогућити квалитетнији рад и постигнућа са корисницима ове Установе. Такође, Општина је опредијелила средства за изградњу двије приступне рампе у ОШ „Ристан Павловић“ и ОШ „Салко Аљковић“,  те специјалну љуљашку за дјецу из ОШ „Бошко Буха“.

Дефектолог/олигофренолог Јединице за дјецу са посебним потребама, Слободанка Рогановић се у име Јединице и дјеце захвалила секретарки Сањи Ђондовић на посјети и вриједној донацији те истакла да ће дидактички материјал  побољшати и унаприједити рад са дјецом, све у циљу побољшања њихових моторичких, когнитивних и говорно-језичких способности. Посебно се захвалила Општини Пљевља што је препознала значај улагања и пружила несебичну подршку, како запосленима, тако и дјеци и њиховим родитељима.

Предсједник Вранеш испунио је обећање дато приликом посјете дјеце из ЈПУ „Еко бајка“ Општини Пљевља. За најмлађе суграђане издвојена су новчана средства за куповину дидактичког материјала и играчака које ће употпунити њихов боравак у вртићу.