Zaustavljeno izdavanje izjava u Opštini Pljevlja

Opštinski štab za zaštitu i spasavanje Opštine Pljevlja  je, iz najbolje moguće namjere pokušao da olakša našim sugrađanima, kada je u pitanju neophodno pružanje njege i pomoći svim licima od strane srodnika/nesrodnika, kojima je to potrebno u periodu kada je na snazi zabrana kretanja.

S obzirom da smo nakon provjere uočili da je određeni broj naših sugrađana očigledno zloupotrijebio ovu dobru namjeru i nakon konsultacija sa Upravom policije-CB Pljevlja i uporednog iskustva sa drugim opštinama po ovom pitanju morali smo da donesemo Odluku, u konsultaciji sa članovima Opštinskog tima,  da zaustavimo postupak primanja i ovjeravanja izjava.

Pozivamo sve sugrađane da striktno poštuju sve naredbe NKT i  da, s obzirom na značajno smanjenje prisustva poslovnim obavezama i smanjenja svih drugih aktivnosti, prilagode svoje obaveze vremenu potrebnom za pružanje njega osobama koje je to potrebno.

U slučaju hitne potrebe neophodno je obavjestiti CB Pljevlja o namjeri kretanja kao i eventualno Hitnu pomoć, koji će cijeniti validnost opravdanosti istih.

Kabinet predsjednika