Završena raspodjela sadnica kontinentalnog voća

Sekretarijat za privredu – Služba za poljoprivredu Opštine Pljevlja je u okviru agrobudžetske mjere ,,Podrška proizvodnji kontinenalnog voća”, a na osnovu  raspisanog Javnog poziva, izvršila nabavku i raspodijelu oko 5.700 sadnica kontinentalnog voća,  za oko 150 zainteresovanih poljoprivrednih prizvođača. Učešće Opštine je 50% od ukupne vrijednosti od oko 12.000 eura.

Najveće interesovanje je vladalo za sadnice šljive oko – 4200 komada, zatim jabuke – oko 700 komada i kruške – oko 200 komada , dok  su ostale voćne vrste bile zastupljene u manjem obimu.

Sortiment je bio prilagođen interesovanju proizvođača , kao i klimatskim i drugim uslovima koji preovladavaju na pljevaljskom području.

Agrobudžet Opštine Pljevlja za 2021. godinu je planiran u iznosu od 317.800 eura i sadrži 23 mjere podrške. Najveći dio ( oko 50 %) se odnosi  na mjere,  koje su vezane  za stočarsku proizvodnju. Ostale mjere podrške se odnose na voćarsku, ratarsku, povrtarsku, organsku proizvodnju, pčelarstvo kao i na druge segmente usmjerene u cilju poboljšanja  ruralnog razvoja i promocije poljoprivredne proizvodnje.

                                                                                                                              Sekretarijat za privredu Opštine Pljevlja