Završene Novembarske svečanosti : Nagrade za najbolje radove na temu “Grade moj”

Prigodna ceremonija dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola na temu „Grade moj“ koja ujedno predstavlja i poslednji u nizu programa u okviru manifestacije “Pljevaljske novembarske svečanosti” upriličena je u ponedeljak (30. novembar 2020. godine) u sali Skupštine opštine Pljevlja, uz poštovanje mjera NKT-a. Ove godine je za razliku od prethodnih, zbog drugačijih okolnosti, Savjet manifestacije donio odluku da raspiše Javni poziv za učenike osnovnih i srednjih škola na temu „Grade moj“.

Za učenike od prvog do petog razreda raspisan je poziv za najbolji likovni rad, za učenike od šestog do devetog razreda osnovnih škola raspisan je poziv za najbolji literarni rad – pjesmu, dok je za učenike srednjih škola raspisan poziv za najbolji literarni rad – priču.

Sekretarijat za društvene djelatnosti imenovao je žiri za dodjelu nagrade za najbolji likovni rad u sastavu Belis Pojatić (predsjednik žirija) i članovi žirija: Anita Grujičić  i Aleksandar Ostojić.

Po riječima Belisa Pojatića, pravo na učešće imale su sve osnovne škole sa teritorije Opštine Pljevlja a  svaka škola mogla je da pošalje i odabere po pet likovnih radova.  Žiri je pregledao ukupno 30 prispjelih radova i sužavanjem izbora u oštroj konkurenciji jednoglasno odlučio da prva nagrada pripadne Berizu Durutliću, učeniku prvog razreda Osnovne škole „Salko Aljković“.

Na javni poziv za najbolji literarni rad prispjeo je značajan broj radova učenika osnovnih i srednjih škola, istakla je predsjednica žirija Đina Bajčeta, a stručni žiri koji su sačinjavali takođe i članovi Milan Terzić i Sofija Jelovac donio je odluku da nagradu za najbolje poetsko ostvarenje dodijeli Vukici Petrić, učenici osmog razreda Osnovne škole “Salko Aljković”, a nagradu za najbolji prozni rad Sofiji Milić učenici drugog razreda Gimnazije “Tanasije Pejatović”.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja