Завршени 38. Дани хумора и сатире „Вуко Безаревић“

Тродневна манифестација хумора и сатире „Вуко Безаревић“ која већ 38 година у Пљевљима окупља најбоље хумористе, сатиричаре и карикатуристе са простора бивших југословенских република, завршена је у суботу, 22. јуна додјелом награда „Типар”, „Млади Типар” и „Вуко Безаревић”. 

Пљеваљска публика и посјетиоци манифестације могли су од 20. до 22. јуна да посјете шест различитих програма, намијењених љубитељима хумора и сатире.

38. Дани хумора и сатире „Вуко Безаревић отпочели су изложбом „Национални свемирски програм” 20. јуна у ЈУ Галерија „Витомир Србљановић”. Исту вече, у ЈУ Центар за културу Пљевља изведена је дуодрама „То кад увати не пушта” у којој су заблистали Мима Караџић и Нела Михајловић.

Други дан манифестације обиљежили су промоција монографије 30 година награде за карикатуру „Ристо Пејатовић” и традиционално Милетисање у пљеваљској „Милет башти” у коме су учествовали Радојица Станковић, стендап комичар Семир Грцић, Лепомир Ивковић, Бошко Пулетић, Славиша Шеврт, Градски хор „Пљевља“ и бенд „Трио гушт“. Програм је водила глумица Јована Јеловац Цавнић.

Финални, трећи дан манифестације организована је изложба карикатура са конкурса „Ристо Пејатовић” на отвореној Галерији и завршно вече Дана хумора и сатире „Вуко Безаревић” на коме су уручене награде „Типар”, „Млади Типар” и „Вуко Безаревић”

Овогодишњи добитници награда су:

„ТИПАР”-Миодраг Стошић

„МЛАДИ ТИПАР”- Радојка Драганић

„ВУКО БЕЗАРЕВИЋ”- Милан Тодоров

У свом обраћању, предсједник Општине  Пљевља др Дарио Вранеш, истакао је значај манифестације за Пљевља и нагласио је како су захваљујући Данима хумора и сатире „Вуко Безаревић” Пљевља „постала и остала бастион старично-афористичне мисли и слободе духа и говора.”

Такође, предсједник је казао да управо учешћем великог броја сатиричара из свих бивших југословенских република, ова манифестација помјера границе.

Програм је водила Бојана Радановић.