„Zelenilo“ redovno održava javne površine

Zaposleni u Radnoj jedinici “Zelenilo” preduzeća “Čistoća” doo, kroz akciju uređenja javnih površina u Pljevljima tokom prethodnih dana intenzivno su radili na čišćenju ulica i trotoara, kao pejzažnom uređenju zelenih površina na više lokacija u gradu.

U toku je aktivnost uklanjanja smeća, trave i naslaga zemlje u koritu Zlodola, dužine 525 metara. Zbog obima posla angažovana je mašina, a dio korita rađen je ručno.

Prema riječima rukovoditeljke RJ “Zelenilo” Olgice Otašević, aktivnosti na uređenju zelenih površina odvijaju se u skladu sa Programom rada za 2020. godinu. Trenutno se izvode radovi na košenju brda Stražica, paralelno se vrši košenje manjih zelenih površina u užem dijelu grada, a cvjetnim rasadima ukrašeno je nekoliko stubova gradske rasvjete u ulici Kralja Petra I, a vrši se i postavljanje parkovskih ivičnjaka na Trgu “13 jul”.

Vrši se redovno pranje  ulica, ali i pojačana dezinfekcija prometnih lokacija u gradu, u skladu sa preporukama Tima za zaštitu i spašavanje Opštine Pljevlja i prvih slučajeva obolijevanja od virusa COVID-19 u Pljevljima.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja