Besplatne knjige za učenike prva tri razreda osnovnih škola u Pljevljima

Opština Pljevlja, u saradnji sa Elektroprivredom Crne Gore, donirala je nabavku udžbenika za učenike prvog, drugog i trećeg razreda svih osnovnih škola sa teritoriji opštine Pljevlja. U pljevaljskoj opštini, ove godine u prva tri razreda osnovne škole upisano je 250 učenika.

Predsjednik Opštine Pljevlja, Igor Golubović, zahvalio se Elektroprivredi na donaciji bez koje ovu akciju ne bi bilo moguće realizovati:

“Drago nam je što smo u EPCG i ove godine pronašli partnera za donaciju besplatnih udžbenika i ovo je nastavak dobrih partnerskih odnosa koje imamo i u drugim projektima. U budžetu za narednu godinu predložićemo sredstva kojim će se besplatni udžbenici obezbijediti učenicima prvih pet razreda. Đacima prvacima opština je obezbijedila i dodatne poklone u vidu olovki, bojica i sl. Nadam se da ćemo svi zajedno kao društvo, roditelji, a posebno prosvetni radnici, uspjeti da odolimo izazovima pohađanja škole i prenošenja znanja u specifičnim uslovima koje nam je nametnula pandemija novog koronavirusa. Jer, škola i usvojeno znanje predstavljaju pravi kvalitet i garanciju uspješne budućnosti”, istakao je predsjednik Opštine Pljevlja.

Izvršni direktor  EPCG,  Igor Noveljić je, prilikom uručenja donacije, naglasio da je EPCG ponosna što sa Opštinom Pljevlja već drugu godinu realizuje aktivnost donacije besplatnih udžbenika.

“U nizu društveno odgovornih aktivnosti koje kontinuirano sprovodimo, uvijek smo posebno ponosni kad investiramo u obrazovanje najmlađih, jer je znanje koje stiču najbolja investicija u budućnost. Prošle godine besplatne udžbenike dobili su đaci prvaci, ove godine dobiće ih svi učenici prva tri razreda osnovnih škola, a nadamo se da će se akcija, u još većem obimu, nastavitii u narednim godinama. Za đake prvake obezbijedili smo i dodatni poklon, u vidu informativno – edukativnog materijala, bojanki i informatora o električnoj energiji, koja djeci može po služiti kako u nastavnom procesu, tako i u kvalitetnom ispunjavanju slobodnog vremena“, kazao je Noveljić.

Predstavnici EPCG u Opštine Pljavlja, iskoristili su ovu priliku da svim đacima čestitaju polazak u školu, i poželjeli im da, prije svega, budu zdravi i da ima đačko doba, iako u specifičnim uslovima, ostane u najljepšem sjećanju.