Besplatni udžbenici za učenike prva tri razreda osnovnih škola u Pljevljima

Roditelji najmlađih osnovaca u Pljevljima i ove godine će lakše opremiti mališane za polazak u školu zahvaljujući podršci Opštine Pljevlja i „Elektroprivrede Crne Gore“ AD Nikšić.

Pljevaljska lokalna uprava i Elektroprivreda ove godine obezbijedili su sredstva za komplete udžbenika svim učenicima prva tri razreda gradskih i seoskih osnovnih škola u Pljevljima – njih 617, koja će početkom školske godine refundirati roditeljima djece.

Na zadovoljstvo rukovodstva Opštine Pljevlja, vrijedna donacija nedostajućih sredstava od strane Elektroprivrede Crne Gore kao veoma značajne društveno -odgovorne kompanije i ove godine će nastaviti prošlogodišnji kontinuitet, s tim što je broj kompleta udžbenika znatno veći u odnosu na prošlu godinu. Besplatne knjige za školsku 2020/2021 godinu dobija 415 đaka više nego pretghodne, kada su udžbenici obezbijeđeni samo za učenike prvog razreda.

Opština Pljevlja kroz ovaj pozitivan trend rasta pokazuje odgovornost kroz sprovođenje jednog od  ciljeva, da djeci i mladim sugrađanima poboljša uslove školovanja i zaštiti standard učenika i njihovih roditelja.

“Budžetom  za 2020. godinu Opština Pljevlja opredijelila je sredstva za refundiranje nabavke udžbenika polaznicima u osnovne škole u iznosu od 15.000 eura, a uspješnim dogovorom sa EPCG koja će svojom vrijednom donacijom koja neće biti manja od 13.000 eura, upotpuniti nedostajući iznos, obezbijediće se udžbenici za prva tri razreda. Vjerujemo da će ova akcija postati tradicionalna i da će značajno doprinijeti poboljšanju uslova školovanja mladih sugrađana kroz što veće finansijsko rasterećenje roditelja”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Opštine Pljevlja.

Još jedan apel upućen je svim roditeljima učenika prva tri razreda, da kao i prethodne školske godine nabave svojim mališanima komplete udžbenika, a u septembru će sredstva biti refundirana.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja