IN MEMORIAM: DRAGOMIR GOSPIĆ (1966-2021)

U Pljevljima je 12. marta 2021. godine u 56. godini života preminuo naš uvaženi i dragi kolega Dragomir Gospić, Direktor Uprave lokalnih javnih prihoda Opštine Pljevlja.

Dragomir Gospić rođen je 17. marta 1966. godine u Pljevljima, gdje je završio osnovnu  i srednju školu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu 1992. godine.

Svoj radni vijek započeo je u KID-u ,,Velimir Jakić“ Pljevlja, u predstavništvu u Kragujevcu, gdje je u periodu  1993-1995 radio na poslovima komercijaliste. U perodu 1995-1999 godine bio je zaposlen na poslovima spoljne trgovine i veleprodaje u preduzeću ,,Novi Dom“ Beograd. Dalji radni angažman nastavio je u Agenciji za nacionalnu bezbjednost Crne Gore,  gdje je bio zaposlen u periodu 1999-2011 godine, da bi od 2012. godine obavljao posao profesora računovodstva i finansija u Srednjoj stručnoj školi u Pljevljima. Decembra 2014. godine izabran je na mjesto Direktora Uprave lokalnih javnih prihoda u Opštini Pljevlja, gdje je posvećeno obavljao poslove vezane za djelokrug rada ovog organa.

Njegov prerani odlazak izazvao je nevjericu među kolegama i sugrađanima. Svojom dobrotom, blagom naravi, skromnošću, odgovornim odnosom prema poslu i mnoštvom najplemenitijih osobina ušao je u srca svih poznanika, kolega, prijatelja.

Možda ga, nedovoljno svjesnom rijetkih ljudskih kvaliteta koje je posjedovao, ovaj svijet i nije bio dostojan.

Naš uvaženi kolega Dragomir je svojom poštenim radom, suptilnošću, kolegijalnošću obogatio stvarnost koju živimo u ovom teškom vremenu.

Svu Dragomirovu dobrotu možda nismo dovoljno nagradili. Nismo nagradili ni približno onoliko koliko je on nagradio nas svojim pisustvom. Zbog svega ovoga, odbijamo da kažemo zbogom prije nego što mu kažemo hvala.

Hvala Ti Dragane što si nas svaki put iznova uvjeravao da dobro u ljudima još postoji. Otišao si nam iz života, ali nećeš iz sjećanja.

Neka je vječna slava i hvala našem Draganu.

Kolektiv Opštine Pljevlja