Injac – Golubović: Obostrano interesovanje za unaprijeđenje saradnje

Opštinu Pljevlja juče (28. jun 2021. godine) je u okviru radne posjete obišla ministarska odbrane Crne Gore, g-đa Olivera Injac. Tim povodom sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem razmijenila je informacije o dosadašnjoj saradnji Opštine Pljevlja i Ministarstva odbrane na više zajedničkih aktivnosti započetih u ranijem periodu a koje su isključivo u interesu građana Pljevalja.

Na sastanku je donešeno nekoliko zaključaka od kojih se jedan odnosi na nastavak dijela poslova iz Ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji sa Vojskom Crne Gore, u cilju angažovanja mehanizacije Inženjerske čete na izgradnji i održavanju lokalne saobraćajne infrastrukture na teritoriji pljevaljske opštine.

Takođe, dogovoreno je formiranje zajedničke komisije Opštine Pljevlja i Ministarstva odbrane radi što skorijeg okončanja formalno – administrativnih poslova u cilju stvaranja uslova za preuzimanje objekata u DUP-u Veliki logor i uslova za izgradnju stambenih objekata u DUP-u Mali logor.

Zajedničkim aktivnostima nastaviće se korišćenje i održavanje prostorija Doma vojske u cilju obogaćivanja sadržaja za kulturne i sportske aktivnosti

Na sastanku je iskazano obostrano interesovanje za unaprijeđenje saradnje Opštine Pljevlja i Ministarstva odbrane na svim poljima usmjerenim unaprijeđenju Pljevalja.

Kabinet predsjednika opštine Pljevlja