Pljevlja – Krapina: Saradnju ćemo podići na viši nivo

Delegacija Opštine Pljevlja na čelu s predsjednikom Igorom Golubovićem posjetila je, na poziv gradonačelnika Zorana Gregurovića, Krapinu – najveći grad Hrvatskog Zagorja.

Dvije delegacije su u petak održale sastanak na kojem su predstavile svoje lokalne zajednice, podijelile iskustva i primjere dobre prakse, a raspravljalo se i o budućoj saradnji.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović zahvalio je na izuzetnom gostoprimstvu i prilici da predstavi svoju opštinu.

– Drago mi je da mogu čuti o iskustvima u stvaranju novih radnih mjesta, svim aktivnostima koje se realizuju u pravcu razvoja turizma, poljoprivrede, metaloprerade i o značaju Krapine za Zagorje, ali i Hrvatsku – naglasio je predsjednik Opštine Pljevlja.

Golubović je istakao da je Crna Gora zemlja koja temelji put ka Evropskoj uniji, sa posebnim naglaskom na saradnji i komunikaciji sa zemljama regije, podsjetivši da Opština Pljevlja održava bratske i prijateljske odnose sa gradovima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

– Ovo je prilika da izgradimo i dobre odnose s hrvatskim gradom, Krapinom. Radićemo u pravcu boljeg razumijevanja, a obje strane imaju dobre namjere za utvrđivanje i prijateljsku saradnju pa nema razloga da ne idemo u tom smjeru. Na tu temu smo razgovarali i s ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori, koji je takođe uticao da do ovog sastanka dođe – zaključio je Golubović.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović istakao je veliko zadovoljstvo zbog posjete delegacije te podsjetio na početak poznanstva koje svoje korijenje vuče od obilježavanja Dana opštine u Paraćinu.

– S obzirom da su tadašnja Opština Krapina i Opština Paraćin bile povezane, vidjeli smo da imamo zajedničkih stvari i jednakih pogleda na projekte. Uvidjeli smo mogućnost uspostavljanja saradnje. Prošle godine pandemija je to zaustavila, ali stvari se sada vraćaju u normalu pa je posjeta realizovana. Drago mi je da smo u Krapini imali priliku ugostiti delegaciju – rekao je Gregurović.

Gradonačelnik grada Krapina je naglasio kako su na sastanku dogovorene nove prilike i saradnje koje će zajedno razvijati u budućnosti.

– Drago mi je što su nam naši gosti prezentovali potencijale svoje opštine. Ovu priliku smo iskoristili i kako bi prezentovali grad Krapinu i brojne potencijale koje ima kao srce Hrvatskog zagorja – od turističkih do ekonomskih – kazao je gradonačelnik dodavši kako se raduje daljim susretima i saradnji koju će, uvjeren je, dići na viši nivo.

Predstavnici dva grada obišli su i prostorije poslovno – tehnološkog inkubatora Krapinsko – zagorske županije gdje im je dikrektorica Preduzetničkog centra Martina Jantol Župančić predstavila infrastrukturu, usluge i resurse koje su stavljene na raspolaganje preduzetnicima početnicima i obrazovnom sektoru za stvaranje i razvijanje biznis ideja i otvaranje novih tržišta i zapošljavanja.

Kabinet predsjednika Opštine Pljevlja