ODRŽAN PRVI KONCERT „GRADSKOG HORA PLJEVLJA“

Sinoć je u našem gradu, u prepunoj sali JU Centra za kulturu održan prvi koncert „Gradskog hora Pljevlja“, pod dirigentskom palicom profesora Petra Jokića. Bio je to još jedan u nizu  kulturnih događaja u organizaciji Sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja opštine Pljevlja i JU Centra za kulturu.  Program je vodio dramski umjetnik Nikola Popović  a gosti na koncertu su bili vokalni sastav „Lirike“ i mlada gimnazijska muzička grupa „Ladan beton“. Uz pažljivo odabran repertoar ostvarena je direktna interakcija sa pljevaljskom publikom.

Koncert je započeo pjesmom „Dodirni me“ u izvođenju vokalnog sastava „Lirike“. Dame iz vokalnog sastava su publici izvele i makedonsku pjesmu „Eleno, kerko, Eleno“ nakon čega su mladi muzičari izveli pjesme poznatih autora „Replay“, „Obična ljubavna pjesma“, „Par godina za nas“, „Terca na tišinu“.

Posle mladih, energičnih i odlučnih gimnazijalaca „Gradski hor“ je već sa izvođenjem prve pjesme „Još ne sviće“ razgalio srca pljevaljske publike. Zatim su usledile izvedbe pjesmi „Hoda, hoda“, Mokranjčeva „Druga rukovet“, „Marijo, Marijo“, „Durmitore visoka planino“, „Maljćiki“.

Za sam kraj jednočasovnog koncerta „Gradski hor“ je nastupio sa pjesmom „Pogledaj dom svoj anđele“ koja je izazvala mnogobrojne ovacije i oduševljenje publike.